Normeringen en materialen

Oekotex_Engelsk Oeko-Tex standaard 100

Voor onze rescuewear collectie geldt dat alle stoffen zijn voorzien van het Oeko-Tex standaard 100 certificaat wat garant staat dat de kleding niet schadelijk voor het lichaam is. Er worden bijvoorbeeld geen formaldehyde of andere giftige stoffen in de productie gebruikt en ook geen chloor in het bleekproces. Ook verboden azo kleurstoffen en het gebruik van nikkel in knopen en ritssluitingen zijn uitgesloten.

LOXY LOXY

LOXY retroreflecterend materiaal overtreft qua helderheid van het gereflecteerde licht het hoogste niveau van norm EN 20471 (de Europese norm voor kleding met een hoog zichtbaarheidniveau). Het materiaal overtreft ook bij de zeven belangrijkste praktijkproeven de gestelde norm op het functioneren bij temperatuurschommelingen, vouwen bij lage temperaturen, wassen, functioneren in de regen, slijtage, soepelheid en het chemisch reinigen.

keurmerk-ykk  YKK

Onze producten zijn voorzien van YKK fournituren, zoals knopen en ritssluitingen. YKK is de grootste producent ter wereld op het gebied van fournituren en staat bekend om haar hoge kwaliteit.

keurmerk-en_20471  EN ISO 20471

Onze fluorescerende bovenkleding is genormeerd volgens de Europese standaard EN ISO 20471 voor hoge zichtbaarheidskleding. Lees hier meer over EN ISO 20471.

Wilt u meer informatie over onze normeringen en materialen?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op via T 0049 (0) 6391 9929010 of info@ressivsafety.de. We helpen u graag verder!

 

Bekijk al onze partners
“Rescuewear is uitvoerig getest en heeft een hoge zichtbaarheid.”